OM INSPARQUEN

Insparquen är tre roliga veckor i början av höstterminen som välkomnar alla nya studenter på naturvetenskapliga kandidatprogram och lärarprogram för grundskola-gymnasium. Med aktiviteter, föreläsningar och pubar ges du som ny student den bästa möjligheten att lära känna andra nya såväl som gamla studenter, samt att få en fantastisk start på din studietid!

Mer info kommer finnas på Insparquens hemsida när hösten närmar sig.

HUR ENGAGERAR JAG MIG I INSPARQUEN?

Det går att vara med i Insparquen på flera sätt, antingen som ny student (yngel) eller gammal student (groda). Som yngel har du bara roligt och följer med på så många aktiviteter du vill och kan. Som Groda kan du fylla viktiga funktionärsposter som linjeansvarig eller insparquare.

Linjeansvariga ser till att yngels upplevelser under Insparquen blir så bra som möjligt för att ge dem den bästa tänkbara starten på studietiden. Detta görs genom att stödja och peppa yngel och jobba på pubar, fester och aktiviteter. Insparquare jobbar så mycket de vill och hänger med på de aktiviteter de vill.

Om du vill engagera dig som linjeansvarig eller insparquare, har frågor som ny student eller övrigt frågor är du välkommen att höra av dig till oss på insparquen@nf.su.se.

Schema

Vecka 34, 21 - 27 augusti

Måndag, 21/8

Upprop på din institution.

12:00 Lunch på ängen. Vi grillar utanför villan, kom och ät lunch med oss i gräset.

13:00 Cirkellekar. Lär känna dina kurskamrater i Insparquens första trollbundna aktivitet. Vi håller till på ängen utanför Gröna Villan.

16:00 Trollbunden Pub. Terminens första pub på Gröna Villan! Kom och ät middag, drick en trollbrygd och umgås med dina kursare och linjeansvariga.
 

Tisdag, 22/8

10:00 iNFo-dag i Aula Svea på Socialhögskolan. Insparquens viktigaste aktivitet! Här lär du dig allt som är bra att veta som naturvetenskaplig student. Ibland är inte allting som man tror, men Insparquesfilmen förklarar en del.

12:30 Picknick. Sitt ner och njut i gräset. Ta med din egen matlåda.

13:30 Válans linjespel. Kämpa tillsammans med din linje i ovanliga tävlingsgrenar och hejarop. Släpp loss ditt inre troll och använd dina nyfunna krafter.

17:00 Strandblot. Kom och häng vid den mystiska lägerelden på stranden vid Brunnsviken. Öva på caps, nattbada i silversjön eller mys i gräset och ät en burgare från grillen. Gå inte vilse i skogen yngel!
 

Onsdag, 23/8

13:00 Föreläsning i stresshantering. Kom och lär dig hur du bäst tacklar stressen under studietiden, och hur du bäst pusslar ihop fest med plugg. Nordenskiöldsalen, Geovetenskapens hus, hus U, plan 3.

15:00 Alástios Bäckslag. En groda trivs bäst i vatten, Alástio bredvid. Klättra in i din trampfarkost och trampa för din linje! Glöm inte handduk, kläder och inte minst badvänliga skor, då det finns glasbitar på botten.

18:30 Filmkväll. Efter en eftermiddag i båten, vattnet eller på strandkanten värmer vi oss med långfilm på villan. Självklart bakar vi pizza och poppar popcorn.
 

Torsdag, 24/8

13:00 Föreläsning i studieteknik. Kom och lär er hur en groda bäst studerar, ju snabbare du lär dig desto mer kan du veta. Nordenskiöldsalen, Geovetenskapens hus, hus U, plan 3.

14:30 Campuskampen. Frescatis vidsträckta ängar kan tyckas svåröverskådliga för den oinvigde, och mystiska väsen lurar runt hörnen. Men misströsta icke! Denna kamp ger dig möjlighet att utforska Campus och kämpa för din linje med dina kamrater. Lär dig hitta runt och återerövra Frescati!

17:00 Clemens Maqaius gåtfulla pub. När saker känns oklara och gåtfulla beger man sig till puben. Kan du urskilja sanningen från de mystiska gåtor som Clemens Maqaius listigt placerat ut?  
 

Fredag, 25/8

10:30 Föreläsning kemi. Friska upp dina kemikunskaper på en föreläsning du aldrig kommer glömma. G-salen i Arrheniuslaboratorierna, Hus E.

13:00 Universitetets välkomstdag. Universitet bjuder på information och välkomstdag i Aula Magna (psst - det finns gratis pennor!).

16:00 Pubrunda på campus. Runt om på campus bjuds det in till pub. Glöm dock inte att borta bra men hemma bäst yngel!

20:00 Greenhouse Nattqlubb. Untz Untz Untz hörs hela natten lång på Gröna Villan när Greenhouse skruvar upp basen. Ta fram dina dansskor och plocka fram din mest magiskfikna tröja.
 

Lördag, 26/8

16:30 Förkör. Magda och Lena lär er allt ni behöver veta inför en fest. Med lite vett och etikett så går festen smidigare.

18:00 Insparquesfest. Festa med vänner tills månen och stjärnorna är det enda ljus kvar som vägleder dig hem. Välkommen till din första sittning!

 

Vecka 35, 28 augusti  - 3 september

Måndag, 28/8

16:00 Babyoljabandy med Offside. Kom och halka loss utanför Gröna villan när Offside bjuder på NFs egna form av innebandy!

18:00 Karaokebak. Baka (och ÄT) trollbundna kakor och ta bakvägen till Stabens hjärta. Glöm inte skönsången till karaoken!
 

Tisdag, 29/8

16:30 Tvärvetartävling med Popsek. Ju mer man tänker desto mer kan man. Ta hjälp av dina vänner och ta din linje till vinst!

18:00 Middag på villan. Grodor är bra på att koka ihop spännande mat. Kom och ät innan kvällens fartfyllda aktivitet.

20:00 Isadias Skogsgeneral. När mörkret faller lurar väsen i skogen. Men (qu)ack yngel, var inte rädda! General Isadia härskar här och bästa sättet att känna sig trygg är genom lek och ljuset av glowsticks!
 

Onsdag, 30/8

17:00 Hattifnatt. Din hatt skyddar dig mot kräftorna. Kom och gör din egen hatt innan det är dags för partaj.

18:00 Kräft-fest. Kräftorna äro farliga för yngel och grodor, så akta er! Kom ihåg att de är extra farliga för Alástio, så dirigera skaldjursrester i annan riktning.
 

Torsdag, 31/8

15:00 Pluggeftermiddag. Ju fler desto bättre och roligare. Utnyttja dina vänners gemenskap och plugga ihop!

17:00 Zeniths stjärnpub. En riktigt stjärnsprakande pub där en kan umgås i nya goda vänners lag och upptäcka sitt stjärntecken. Kanske är du modig nog att be självaste Zenith om en spådom om framtiden?
 

Fredag, 1/9

Aktivitet med Popsek och Quanta. Kom och lär er mer av Popsek och fysikernas egen ämnesförening Quanta.
 

Lördag, 2/9

Hemliga helgen. ⠊⠝⠛⠑⠝⠀⠋⠑⠎⠞⠀⠥⠞⠁⠝⠀⠓⠜⠎⠞⠀⠕⠉⠓⠀⠇⠊⠞⠑⠀⠗⠕⠎⠁⠀⠙⠗⠊⠉⠅⠁

 

Vecka 36, 4 - 10 september

Måndag, 4/9

16:30 Brygdprovning med Bryggeriet. Med lite fantasi och trollkonst har det valts ut dryck till kvällens provning. Kom och smaka, men tappa inte bort din hatt.

19:30 DJ-session med Greenhouse. Om du vill lära dig att snurra på en platta bör du här ta tillfället i akt och lära dig av erfarna grodor.
 

Tisdag, 5/9

16:00 Spelkväll med Speleriet. Känn den trollbindande gemenskapen som uppnås vid ett klassiskt brädspel, rollspel och olika tv-spel.
 

Onsdag, 6/9

16:00 Strutfotboll. Vi kom, vi såg inget, vi segrade (kanske).

18:30 Spexföreställning. Spexet är kreativa människor som gärna bjuder på skratt. Kom och se deras senaste föreställning och trollbinds av deras utsTROLLning.
 

Torsdag, 7/9

15:00 Pluggeftermiddag. Än en gång, ju fler desto bättre och roligare. Plugga ihop!

17:00 Klubbmästeriets pub. KM är busiga men superbra på att ställa till med pub. Kom och häpnas av terminens första KM-pub. Capsskola hålls för den som vill försöka bli lika bra som Staben. Lycka till!
 

Fredag, 8/9

Gasque-förberedelser och mys. Ta tillfället i akt och samla de sista poängen, förbered spex till Xenopus Gasque eller häng på villan sista kvällen som yngel.
 

Lördag, 9/9

18:00 Insläpp.

19:14 Xenopus Gasque. Bered dig för den stora förvandlingen, den trollbundna metamorfosens tid är inne. Upplev förvandlingen och ta steget in i det nya livet som groda.
 

Söndag, 10/9

12:00 Brunch på villan. Kom hit som groda och få svaret på gåtan om Staben.