All photography provided by Jared Chambers

Bli medlem i Naturvetenskapliga Föreningen och Stockholms universitets studentkår och få Campuskortet! 

Du som är registrerad student vid Stockholms Universitet kan skaffa Campuskortet HT19 för endast 125 kronor och få:

  • Medlemskap i Naturvetenskapliga Föreningen med tillträde till pubar, fester och andra aktiviteter
    (se Medlemsförmåner nedan)

  • Medlemskap i Stockholms universitets studentkår

  • Mängder av förmåner och rabatter genom Studentkortet

Campuskortet är studentlegitimation, rabattkort och medlemskort i ett.  
Det ger dig bland annat tillgång till studentrabatt hos SL och SJ (om du studerar minst 22,5 hp/termin). 

Varför ska jag gå med i både kåren & Naturvetenskapliga föreningen?

Om du väljer att, utan extra kostnad, bli medlem i både Stockholms universitets studentkår och i en av de fakultetsföreningar vi samarbetar med så får du tillgång till alla delar av studentlivet: studentleg, rabatter och förmåner genom oss samt studentpubar och andra sociala aktiviteter genom din fakultetsförening.

Ditt Campuskort är ditt medlemskort och kommer då att ha både studentkårens och fakultetsföreningens logga som bevis för ditt dubbla medlemskap.

Endast fullvärdiga medlemmar (registrerade studenter vid Stockholms universitet) får tillgång till Campuskortet. Om du inte är fullvärdig medlem kan du få ett fakultetsföreningskort som du hämtar i kårexpeditionen.

 

Som medlem...

...får du tillgång till föreningens aktiviteter och gemenskap med en massa mysiga människor! Information om våra aktiviteter läggs upp i hemsidans kalendarium, men ett ännu säkrare kort är att följa NF på Facebook. När du börjar känna dig intern kan du också begära åtkomst till Facebookgruppen NFs gröna grodor. För att bekanta dig mer med våra sektioner, läs här.

...äter du billigare under våra torsdagspubar i Gréens villa. Till pubarna är du välkommen även som medlem i Samhällsvetenskapliga eller Humanistiska föreningen, men som medlem i NF får du dessutom medlemspris.

...kan du rösta under våra föreningsmöten och kandidera till förtroendeuppdrag*. Vi håller ett årsmöte i februari och ett valmöte i november. Att sitta i föreningens styrelse eller att vara aktiv i någon av våra sektioner är ett trevligt sätt att lära känna föreningen på djupet. Mer information om våra förtroendeuppdrag hittar du här.

*(att rösta och/eller kandidera till förtroendeposter kräver att du är en fullvärdig medlem, vilket innebär att du är student eller lärare vid Stockholms universitet, alternativt har varit medlem i föreningen tidigare. För exakta formuleringar kring medlemskap, se föreningens stadgar.)

Vad missar jag om jag bara går med i kåren?
 

Om du väljer att bara bli medlem i studentkåren och inte i en fakultetsförening så får du ett Campuskort utan fakultetsföreningslogga på. Detta innebär att du inte kan gå på någon av de studentpubar, arbetsmarknadsdagar eller andra sociala aktiviteter som fakultetsföreningarna anordnar.

Vill du lägga till medlemskap i en fakultetsförening vid ett senare tillfälle kostar det 125 kronor. 

 

 

 

 

Bli medlem

Naturvetenskapliga föreningen (NF) samarbetar med Stockholms universitets studentkår (SUS), och medlemskap hos oss tecknar du via kåren. Du kan då välja att bli medlem i NF + kåren eller enbart i NF. Oavsett om du väljer till kårmedlemskap eller ej så kostar det 125 kr per termin eller 240 kr för ett läsår.

Fördelen med att också teckna kårmedlemskap är att du som student då får Studentkortet, som fungerar som studentlegitimation och som lätt kan laddas ned som app i smartphones.

Du kan teckna medlemskap via kårens hemsida eller genom att ta dig till kårexpeditionen i Studenthuset, Universitetsvägen 2A på Campus Frescati (hållplats Universitetet eller Universitetet norra). Till expeditionen kan du också gå om du har praktiska frågor kring medlemskapet eller för att hämta ut ett medlemsbevis för enbart NF (rekommenderas om du inte är student, eftersom du då inte får Studentkortet). Medlemskap i NF tecknas terminsvis, så även om Studentkortet är giltigt längre krävs förnyat medlemskap redan vid terminsstart för att delta i föreningens aktiviteter.