Stipendium till Åke Stordahls minne

Naturvetenskapliga föreningen utlyste i våras årets stipendium till Åke Stordahls minne. Vi i styrelsen är mycket glada att kunna tilldela årets stipendium till Rasmus Erlandsson, doktorand vid den Zoologiska institutionen på Stockholms universitet. I mitten av september stod allt klart och ordförande Lina Larsson kunde officiellt meddela den glada stipendiaten. 

Foto: Greta de Ridder 

Foto: Greta de Ridder 

Jag stal idén i Aula Magna på däggdjurskonferensen i fjol som bland annat arrangerades av min handledare. Sen så får jag pengar till idén på andra sidan gräsmattan, det känns väl skitbra!
— Rasmus Erlandsson
Ruben G Lindqvist
YES2017-konferens

Är du ung miljövetare? Vill du presentera ditt arbete (examensarbete eller doktorandstudier) på konferens här på campus? Skicka in ett abstract till YES2017: Environmental Science in a Warming World senast 31 oktober.

Konferensen berör ämnen som toxikologi, miljökemi, ekologi och mycket mer. Utöver det vanliga konferensandet kommer även sociala aktiviteter finnas för att knyta kontakter med andra som har likasinnade intressen.

Läs vidare på hemsidan!

Ruben G Lindqvist
Professorsinstallation och doktorspromotion

Den årliga installations- och promotionshögtiden ägde rum i Blå Hallen i Stockholms Stadshus fredagen den 30 september 2016. Ceremonin följdes av bankett i Gyllene Salen och kvällen avslutas med kaffe och dans. 

Denna ceremoni är väldigt traditionsenlig och kräver högtidsdräkt och studentmössa därtill. Självklart var Naturvetenskapliga föreningen på plats! 

Lina Larsson & Sara Karlsson 

Ruben G Lindqvist
Avtackning av Magnus på Café Ruben

Den 3 juni avtackades medlemmen Magnus Pierrau för trogen tjänst och gediget arbete i förenings egna Café Ruben med blommor och varma lyckoönskningar.

Lina Larsson, ordförande för Naturvetenskapliga Föreningen (vänster) och Magnus Pierrau, VD för Café Ruben (höger).

Lina Larsson, ordförande för Naturvetenskapliga Föreningen (vänster) och Magnus Pierrau, VD för Café Ruben (höger).

Ruben G Lindqvist