Pussellogga.jpg

OM NATURVETARSPEXET

Naturvetarspexet är NFs egna teatergrupp. Varje år sätter vi upp ett studentspex, vilket är en typ av improvisationsteater som uppkommer när ett pappaskämt och en musikal får ett kärleksbarn ihop. I praktiken innebär det en fantastisk show med teater, sång och dans där publiken kan påverka vad som händer! Spexen handlar vanligtvis om något aktuellt(eller inte så aktuellt) ämne som vi vecklat ut vilket resulterar i en föreställning full av ordvitsar, “dåliga” skämt och temarim som vi sen spelar upp för publiken!

Hur aktiverar jag mig i Spexet?

Spexet har flera olika grupper som sysslar med allt möjligt; Skådis, bandet, kören, dekor, kostym, dansgruppen, manusgruppen, låtskrivaregruppen, teknikgruppen, smink osv. Just nu arbetar främst manusgruppen med vår kommande spexkavalkad, men vi uppskattar all hjälp vi kan få, så hör av dig till spexet@nf.su.se om du är intresserad av vår verksamhet! Under terminstid träffas spexet dessutom varje söndag klockan 12Gröna Villan, mitt på campus! Du kan också hitta oss på Facebook och Instagram.

Aktuellt i spexet

Naturvetarspexets senaste produktion var Sonja Kovalevsky som sattes upp i maj 2019.

Nu arbetar manusgruppen för fullt med att arrangera spexkavalkad. Det innebär att vi kommer att välja ut och sen spela upp de bästa och roligaste scenerna från tidigare spex under en föreställning! Auditions kommer öppna under kommande termin, och premiären är satt i december 2019!

Kovalevskyomslag.jpg