Back to All Events

Spexet Sonja eller En matematikers försvarstal

• Teater tre 12 Rosenlundsgatan Stockholm, Stockholms län, 118 53 Sweden (map)

Spexet Sonja Kovalevsky handlar om den unga begåvade matematikern Sonja, som med sin syster flyr Tsarens Ryssland för att få doktorera – för hur svårt kan det vara egentligen? Väl i Sverige visar sig vägen dit betydligt mer krokig än vad de trodde, med en konservativ Vetenskapsakademi, bakåtsträvande tidningsredaktioner, och andra svårigheter. De låter dock inte dessa prövningar stoppa dem, utan kämpar sig fram och under vägen möter de de svenska kulturprofilerna Selma Lagerlöf och August Strindberg, samt en Ordförande utan makt, en melankolisk fästman, och en bartender.

Var med och upplev den helt fullkomligt sanna historien om hur Sonja Kovalevsky, Europas första kvinnliga professor, doktorerade vid Stockholms universitet!

Biljetter köps i dörren från en timme innan föreställning, eller i förväg här.

Plats:
Teater tr3, Rosenlundsgatan 12

Föreställningstider:
Torsdag 16/5 kl 18.30 (Premiär!)
Fredag 17/5 kl 18.30
Lördag 18/5 kl 13.00
Lördag 18/5 kl 18.30
Söndag 19/5 kl 13.00 (Busföreställning)

Priser:
Student: 120 kr
Övriga: 170 kr
Sponsringspris: 300 kr
Om du går på någon av de vanliga föreställningarna så kan du köpa biljett till busföreställningen för halva priset.

Earlier Event: April 25
Styrelsemöte