Förtroendevalda 2017

POPSEKTLEDARE Ludvig Lindström
FÖRBUNDSKAPTEN Greta de Ridder

Valmöte 2016

Inför årets valmöte finns följande kandidaturer förtroendevalda 2017:

Kandidaturer 2017

Förutom val av förtroendevalda kommer mötet även behandla följande punkter:
15. Fastställande av preliminär budget för påföljande år Fastställande av preliminär verksamhetsplan för påföljande år
16. Fastställande av preliminär budget för påföljande år
Om du vill läsa dessa dokument redan idag kan du göra det genom att klicka på länkarna nedan.

Preliminär budget 2017

Preliminär verksamhetsplan 2017

Stipendium till Åke Stordahls minne

Naturvetenskapliga föreningen utlyste i våras årets stipendium till Åke Stordahls minne. Vi i styrelsen är mycket glada att kunna tilldela årets stipendium till Rasmus Erlandsson, doktorand vid den Zoologiska institutionen på Stockholms universitet. I mitten av september stod allt klart och ordförande Lina Larsson kunde officiellt meddela den glada stipendiaten.

Foto: Greta de Ridder

Jag stal idén i Aula Magna på däggdjurskonferensen i fjol som bland annat arrangerades av min handledare. Sen så får jag pengar till idén på andra sidan gräsmattan, det känns väl skitbra!
— Rasmus Erlandsson

YES2017-konferens

Är du ung miljövetare? Vill du presentera ditt arbete (examensarbete eller doktorandstudier) på konferens här på campus? Skicka in ett abstract till YES2017: Environmental Science in a Warming World senast 31 oktober.

Konferensen berör ämnen som toxikologi, miljökemi, ekologi och mycket mer. Utöver det vanliga konferensandet kommer även sociala aktiviteter finnas för att knyta kontakter med andra som har likasinnade intressen.

Läs vidare på hemsidan!

Professorsinstallation och doktorspromotion

Den årliga installations- och promotionshögtiden ägde rum i Blå Hallen i Stockholms Stadshus fredagen den 30 september 2016. Ceremonin följdes av bankett i Gyllene Salen och kvällen avslutas med kaffe och dans.

Denna ceremoni är väldigt traditionsenlig och kräver högtidsdräkt och studentmössa därtill. Självklart var Naturvetenskapliga föreningen på plats!

Lina Larsson & Sara Karlsson

Insparquesbilder från förr och nu

Att naturvetenskapliga föreningen inför höstens terminstart anordar en insparque är inget nytt påhitt utan bygger på en lång tradition. Alla nya naturvetarstudenter välkomnas under tre veckor av de äldre grodorna! Mycket aktiviteter hinns med och nya vänskapsband knyts. Nu börjar studietiden på riktigt men minnena från insparquen lever kvar.